Home

Wil jij de zon ook
weer zien schijnen?

Neem vandaag nog contact op met
Stichting Burgerschuldhulp Asten-Someren
en ga ook voor een schuldenvrije toekomst!

Burgerschuldhulp Asten-Someren

In Nederland is sprake van een toenemende schuldenproblematiek. Ook in Asten en Someren heeft een groep mensen  moeite om  inkomsten en uitgaven  in balans te houden. Daar zijn diverse oorzaken voor aan te wijzen. Een slechte economische tijd die we net achter de rug hebben, ingrijpende gebeurtenissen (echtscheiding, het verliezen van werk, ziekte), het stapelen van boetes door met name de overheid, de inkomensonzekerheid die flexwerk met zich meebrengt of gewoon een tijdelijk (te) laag inkomen. Het hebben van schulden heeft grote gevolgen voor het welzijn en functioneren van mensen en gezinnen.

Binnen de gemeente Asten en Someren zijn er voorzieningen om ervoor te zorgen  dat er weer balans komt in de financiën.  Echter…. er ontbreekt nog iets.  Stichting Burgerschuldhulp Asten-Someren (afgekort BSH) is opgericht om met name die mensen/gezinnen te helpen met relatief (nog )lichte schulden. Wanneer je ingrijpt op het moment dat de problemen nog klein zijn dan voorkomt dat grotere problemen in de toekomst. Financieel en ook sociaal.  Het burgerinitiatief voegt iets toe aan het totale aanbod van schuldhulpverlening binnen beide gemeenten. 

Op deze website vind je verdere informatie wat we te bieden hebben en op welke manier je in aanmerking kunt komen voor ondersteuning vanuit de stichting BSH Asten-Someren. 

Wij zijn er voor de inwoners van…